Bayram Taşcı ile Röportaj

Bayram Taşcı ile Röportaj

“Düş Atölyesi” kitabının yazarı Bayram Taşçı : “Dünyadaki başarılı insanların ortak özelliklerinden biri bir düşlere sahip olmaları ve çok çalışmaları.”

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız Bayram Bey, hangi okulları okudunuz nerelerde çalıştınız?

BAYRAM TAŞCI-İlk ve orta öğrenimimi Karabük’te tamamladım, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni ve ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdim.

Üniversite yıllarında Kişisel gelişim, NLP ve Psikoloji ile ilgilenmeye başladım. Tanınmış eğitmenlerden NLP eğitimleri aldım. NLP Practitioner ve ardından Master Practitioner oldum.

SORU- Düş atölyesi nedir? Bu atölye den faydalananlar neler sağlar?

BAYRAM TAŞCI– Düşlere ulaşma konusunda başarılı olmak isteyen herkesin bilmesi gerekenler bu kitapta gösteriliyor… Kitapta insanları rüyalarındaki hayata ulaştıracak en yeni teknik ve yöntemler anlatılıyor. Düşlerinin gerçek olması için uygulanacak strateji ve yöntemler en yalın ve en doğru biçimde sunuluyor. Kitapta düşlere ulaşma ile ilgili yeni ve özgün bilgiler bir potada eritilerek okuyucuya sunulmaktadır.

SORU- Düş atölyesi kitabını yazma fikri ne zaman doğdu ve Türkiye ‘de alanında ilk kitap diyorsunuz bunu açıklar mısınız?

BAYRAM TAŞCI-İnsanların çok büyük acılar çektiklerini görüyorum. Yaşamda bir amaçları bir hedefleri yok. Günlük hayatın keşmekeşi içinde kaybolup gidiyorlar. En küçük bir olayın bile kendilerini üzmesine, alt etmesine ve günlerini mahvetmesine izin veriyorlar. Hâlbuki aynı insanlar yıllar önce neleri hayal etmişlerdi?

Tüm bunları gördükçe insanları bu sıkıntılardan kurtaracak bir kitap yazmaya karar verdim. İnsanların tekrar düşleri olmalıydı, insanlar tekrar düşlerine sarılmalıydılar. İnsanların düşleri olduğunda ve onların peşinden gittiklerinde yaşamlarının çok daha güzel olacağını düşünüyordum. İşte bu amaçla DÜŞ ATÖLYESİ’Nİ yazdım.

Kitap Türkiye’nin İlk ve Tek Düş Kitabı’dır. Sadece düşler üzerine yazılmış bu kadar kapsamlı bir eser bulunmamaktadır.

SORU- Düş atölyesine genelde kimler devam ediyor, kurstan mezun olanlardan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

BAYRAM TAŞCI- Tepkiler umduğumdan çok daha iyi. Özellikle genç kesimin yoğun bir ilgisi söz konusu.

SORU- Bugüne kadar çıkardığınız eserler neler başka hangi eserleri yayınlamak istemektesiniz?

BAYRAM TAŞCI– DÜŞ ATÖLYESİ ilk kitabım ve devamı da gelecek. Kişisel Gelişim türünde yayınlamayı arzuladığım birçok projem var. Mesela bu sıralar yeni kitabımın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

SORU-  Türkiye de gençler düş kurmayı öğrenirse hayatta ne gibi başarılar elde ederler?

BAYRAM  TAŞCI- Albert Einstein: ‘Düş kurmak bilgiden daha önemlidir’ demiş. Bunu söyleyen tüm zamanların en iyi fizikçilerinden biri.

Dünyadaki başarılı insanların ortak özelliklerinden biri bir düşlere sahip olmaları ve çok çalışmaları.

Gençler çevrenin olumsuz telkinlerine kapılmadan kocaman düşler kurmalı. Yaşamları boyunca sahip olmak istedikleri şeyleri sürekli zihinlerinde canlandırarak hayallerini odak noktalarında tutmayı bilmeli. Sadece düş kurmak da yeterli değil hemen ardından eyleme geçilmeli. Eğer bunu süreklilik haline getirebilirlerse yaşamda elde edemeyecekleri şey olmaz.

SORU- Kitabınızı özellikle çocuklar ve gençler okusun istiyorsunuz. Kitabınızda yetişkinlere yönelik şeyler az mı?

BAYRAM TAŞCI– Kitap 7’den 77’ye herkesin okuyabileceği tarzda yazıldı. Her insanın bir şekilde düş kurduğunu düşünürsek kitabın geniş bir kesime hitap ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

SORU- Düş kurmayı öğrenen gençler ile özgüven arasında ne farklar var?

BAYRAM TAŞCI– Büyük düşleri olan insanlar kendi potansiyellerinin en üst sınırına ulaşabilirler. Bu da insanları daha özgüvenli ve yaşamdan daha keyif alan bireyler yapar. Önemli olan kendi yeteneklerimizi hafife almadan bir yerlerden başlayabilmektir. Aslında düşündüğümüzden çok daha fazla kaynaklara sahibiz.

SORU- Düş atölyesini genişletmeyi düşünüyor musunuz?  Türkiye de düş atölyeler var mı sizden başka

BAYRAM TAŞCI– ‘Düş Atölyesi ‘ alanında ilk ve tektir. Farkı da buradan gelmektedir.

SORU- Başka neler anlatacaksınız?

BAYRAM TAŞCI– Kitabımı herkesin okumasını şiddetle öneriyorum. Eğer yaşamdan daha fazlasını almak istiyorlarsa bu kitabı alıp okusunlar.

İzmir’den yazan bir üniversite öğrencisi bana aynen şunları söylemişti: ‘Hocam kitabınızı okuduktan sonra moralim tekrar yerine geldi ve hayata bağlandım. Özgüvenim eskisinden daha da fazla. Bu kitaptan öğrendiklerimle düşlerime kavuşacağıma yürekten inanıyorum.’

Maşallah çok güzel bir söyleşi oldu. Hayatta başarılarınızın devamını dileriz.

BAYRAM TAŞCI: Ben teşekkür ederim.

Röportaj: Turan YALÇIN